Știri

Sorin Vlașin senator PSD: măsura plafonării prețurilor la energie și gaze are rezultate

Sorin Vlașin senator PSD: măsura plafonării prețurilor la energie și gaze are rezultate

Măsura plafonării prețurilor la energie și gaze, impusă de PSD, a fost corectă și are rezultate demonstrate de cifre!
Institutul Național de Statistică a prezentat zilele trecute noi date cu privire la economia României. Astfel, a fost înregistrată o primă scădere a inflației,  cu peste un punct procentual în ianuarie față de luna decembrie 2022. Iar principalul factor al scăderii, conform datelor INS, este ieftinirea cu 15,82% a energiei electrice față de luna decembrie.
 
Totuși, în forma actuală a legii mulți chiriași riscă să rămană fără prețuri plafonate la energie, procedura care include acea declarație pe propria răspundere fiind greoaie și discriminatorie. Iar PSD a sesizat acest lucru de la finele anului trecut.  Și-a dat seama de acest lucru și ministrul energiei, ca de obicei, in al treisprezecelea ceas.
387566107 672389261416566 981114878720067347 n
 
Oricum, Guvernul a initiat un act normativ care corectează problemele din OUG 27/2022, eliminându-se obligația consumatorilor casnici care au locuri de consum și la domiciliu și la reședintă, de a depune declarații privind locul de consum la care beneficiază de preț plafonat. Vestea bună este că măsura va fi prelungită până în 31 martie 2025! 
 
Ieri, Comisia economică a Senatului, din care fac parte, reunită cu Comisia de energie au dat aviz favorabil proiectului legislativ.  
 
“Dacă "ținem cu România" și demonstrăm acest lucru prin măsuri, putem avea până la sfârșitul anului o rata a inflației cu o singură cifră”, spune senatorul PSD de Maramureș, Sorin Vlașin.