Despre noi

ISTORICStrategia Editorială PLUS TV Maramureș

Strategia editorială a Televiziunii Plus TV Maramureș, pe termen mediu, pornește de la nevoia unei informări libere, dar obiective, a cetățeanului cu tot ce se întâmplă în viața politică, economică, socială sau cultural-civică. Dealtfel, emisiunile incluse în grila de programe țin seama în primul rând despre nevoile cetățeanului, despre dezvoltarea democrației participative, despre responsabilizarea instituțiilor în relația cu cetățenii.

Transformările care au loc în societate și ritmul în care acestea se produc ne determină să fim mereu pe recepție, să fim ochii și urechile celor cărora ne adresăm, care se raportează la informațiile transmise de noi. Motto-ul propus drept televiziunea obiectivă a comunității trebuie să aibă acoperire în emisiunile și programele de știri. Adaptate mereu la realitate. Mereu pe fază, obiectiv, transparent, în beneficiul telespectatorilor. Cărora nu trebuie să le spui ce să gândească, ci cum să gândească, pentru a trăi în libertate, în diversitate și multiculturalitate, într-o lume deschisă și mereu în schimbare.
Emisiunile de profil, fie că vorbim despre cele de actualitate, psihologice, educative, culturale, sau sociale, de relația cu telespectatorii, din ce în ce mai mulți și mai avizați și informați, urmăresc nu doar ca aceștia să aibă rolul de consumatori de media, ci și de contributori activi și conștienți.
Un post care își dorește să crească audiența este obligat să abordeze toate domeniile. Ratingul este important, dar adecvarea la comunitate, prin diversificare și invitați cu expertiză profesională, etică și civică sunt prioritatea postului. Plus TV Maramureș este postul în care au loc și politica, și economia, și educația, de toate felurile, și cultura, și specialiștii, și oamenii obișnuiți, cu poveștile lor de viață și experiență. Este vorba despre opinii, despre relații interumane, despre nevoia de valori și modele, despre ce fel de lume construim și în ce fel de lume vrem să trăim noi și generațiile viitoare.
Promovând obiectivitatea și transparența, strategia postului Plus TV Maramureș urmărește și un schimb de informații cu telespectatorii, o viziune echilibrată, argumentată și coerentă asupra realităților din Maramureș și nu numai. Realitatea se lasă descoperită sau trebuie descoperită, îmbogățită și valorificată.
De altfel, televiziunea și media, în general, sunt produse sociale, nu doar canale de informare. De aceea e importantă calitatea realizatorilor de emisiuni, dar și produsul oferit publicului. Informație nu înseamnă doar cantitate, ci în primul rând calitate. Rating înseamnă nu doar senzațional, ci și emisiuni care să educe, să formeze, să promoveze valorile autentice. Asta ține și de calitatea realizatorilor și invitaților, dar și de independența mijloacelor media, care, trebuie să recunoaștem, se descurcă greu prin meandrele corupției și constrângerilor economice.
Adaptarea la realitate nu înseamnă promovarea violenței și vulgarității, ci difuzarea către spectatori a unor emisiuni din care să se informeze, dar și să învețe. Televiziunea are menirea de a crea cadrul formal, cu instrumente specifice de redare a cotidianului în diversele lui aspecte.

Structura de programe cuprinde:

-SĂNĂTATE DIN NATURĂ, emisiune despre cum să fim mai sănătoși.
-ȘTIRILE PLUS TV MARAMUREŞ, principalul grupaj de știri locale.

-RETROSPECTIVA ȘTIRILOR – PLUS 60
-CU CĂRȚILE PE FAȚĂ, talk-show care dezbate evenimentul zilei, sau cea mai semnificativă știre a momentului.
-ÎNTREBĂRI ŞI PROVOCĂRI, o emisiune cu subiecte din sfera psihologiei și dezvoltării personale, cunoașterea de sine și nevoia de solidaritate umană, respect și responsabilitate etică și morală, într-o lume al cărei ritm ne depășește puterea de înțelegere de multe ori.
-INTERESUL CETĂȚEANULUI, cu teme care privesc direct cetățeanul și deciziile care îl afectează
-SPORT PLUS, cu teme din lumea sportului maramureșean.
-KÉZFOGÁS, emisiune în limba maghiară
-„RENDEZ VOUS” MUZICAL, o emisiune de divertisment
- MOMENTE DE CREDINŢĂ, o emisiune despre spiritul și sufletul omului.
-SĂNĂTATE DIN NATURĂ, care aduce mai aproape de oameni tainele și binefacerile plantelor și produselor din plante
-CONSULTAŢII GRATUITE, o emisiune medicală și de educație pentru sănătate
-QUO VADIS, o emisiune de analiză, informativă, cu evenimente la zi.
-GENERAŢIA DE MÂINE, o emisiune dedicată copiilor și tinerilor
-MUZICA SUFLETULUI TĂU, o emisiune care promovează folclorul și muzica de calitate.
-ÎMPREUNĂ ÎN MARAMUREŞ, o emisiune dedicată minorităţilor naționale din judeţ, pentru o bună conviețuire și comuniune.La Plus TV Maramureș, informația e mereu în actualitate, obiectivitatea așișderea, iar telespectatorul e suveran. El decide și tot el dă girul audienței. Pentru el emitem, îl dorim aproape și implicat în demersul postului. Împreună putem construi televiziunea obiectivă a comunității. Pornind de la realitate, ca sursă importantă de informare. Neimplicarea în realitate te distanțează de publicul căruia te adresezi, de expresivitatea creației jurnalistice, mereu supusă judecăţii publicului.